Team

Hans Pluijms                                              Hans Pluijms

Oprichter van de Enneagramacademie, heeft een jarenlange ervaring als adviseur, people manager en trainer in het bedrijfsleven binnen verschillende bedrijven in binnen en buitenland. Als manager heeft hij veel ervaring in het managen, coachen en opleiden van medewerkers in verschillende bedrijven. Ruim 20 jaar leidt Hans een training en adviesbureau waarin hij trainingen, opleidingen en persoonlijke coaching verzorgt, met de Enneagrammethodieken als rode draad. Hans onderscheidt zich als een inspirerende en motiverende trainer die personen en teams in beweging kan brengen. Op een professionele wijze kan hij, soms confronterend wanneer nodig, personen een spiegel voorhouden, dit met veel respect, humor, enthousiasme en passie. Hans Pluijms heeft zijn opleidingen in de methodieken van het Enneagram genoten bij Don Richard Riso en Russ Hudson op het Enneagraminstituut in de USA, is internationaal gecertificeerd Enneagramtrainer, lid van de International Enneagram Association en staat als vakdocent geregistreerd in het register van het Centraal Register Kort Beroep Onderwijs CRKBO in Nederland.

Voor Hans geldt: Je leert die ander pas goed kennen wanneer je jezelf goed kent.

Hans mocht reeds werken o.a. voor: Ministerie van Justitie, Hogere Hotelschool Maastricht, Buro Klaverdijk, Guest, The Jane, AkzoNobel,  ZARA, Sportstichting Sittard-Geleen, diverse havenbedrijven in Rotterdam en Amsterdam, Marc O'Polo, Gerechtshof Den Bosch, verschillende zorg-, verpleeg- en ziekenhuisinstellingen, en vele andere..

 

Carita Sutherland

Carita is ondernemer in hart en nieren. Zij legt zich toe op de organisatie en realisatie van concepten, organisaties, teams en steden, Als gecertificeerd trendwatcher / analyseerder manifesteert zij zich sterk in beeld en (maatschappelijke) trends. Carita legt zich toe op het coachen, begeleiden, adviseren en inspireren van individuele personen, retailers, managers en verkoopteams. Daarbij gebruikt zij haar uitgebreide kennis van het Enneagram en andere methodieken. Carita onderscheidt zich in haar praktische kennis van het Enneagram, haar innovativiteit, commercialiteit en creativiteit, in het aanbrengen van persoonlijke en zakelijke structuren, organisatie en duidelijkheid. Haar specialiteit ligt vooral in de sectoren Trends, Fashion, Lifestyle, Design en Interieur. Altijd uitgaande van de persoonlijke kracht van de persoon of de ondernemer en zijn/haar organisatie. Het stimuleren en verder ontwikkelen van de persoonlijkheid en de kwaliteiten van de persoon staat daarbij voorop. Haar persoonlijke no nonsense aanpak, en haar realistische kijk op het leven, zijn vaak een eye-opener en daarmede een voorbeeld voor haar cliënten. Carita is als geen ander in staat zich in te leven in de wereld van de ander en benut dit empatisch vermogen dan ook sterk in haar werk als coach.

Carita’s visie: “One cannot exist without the other” komt sterk terug in haar professionele werkwijze.

Carita mocht reeds werken voor o.a.: Maison Anna Heylen, Jansen-Noy, Rib Eye Steak, Gemeente Maastricht, Canon, Esprit, ICcompanys,  Humanoid, FashionPoint, ZARA, Takko, Gemeente Antwerpen, Gerechtshof Den Bosch, en vele andere...